U ponedjeljak aukcija 39,5 miliona eura

Bez autora
Aug 26 2012

Šesta aukcija državnih zapisa, sa rokom dospjeća od 182 dana, u vrijednosti od 39,5 miliona eura održaće se 27. avgusta, a ponude je moguće dostavljati do tog dana u 12 sati. Samo kovertirane ponude, donijete i stavljene u posebnu kutiju, koja se nalazi u holu zgrade CBCG, biće obrađene u postupku aukcije. Rok dospjeća zapisa, koji će biti emitovani u utorak, je 182 dana, odnosno 26. februar naredne godine. U ovoj godini održano je pet aukcija državnih zapisa čiji je rok dospjeća 182 dana. Državni zapisi predstavljaju diskontovane kratkoročne hartije od vrijednosti koje Centralna banka prodaje u ime Ministarstva finansija, u cilju održavanja tekuće likvidnosti budžeta. Ministarstvo finansija obavezno je da na dan dospijeća isplati obaveze po emitovanim državnim zapisima.

U ponedjeljak aukcija 39,5 miliona euraŠesta aukcija državnih zapisa, sa rokom dospjeća od 182 dana, u vrijednosti od 39,5 miliona eura održaće se 27. avgusta, a ponude je moguće dostavljati do tog dana u 12 sati, najavljeno je iz Centralne banke, koja vodi aukciju u ime Vlade.

- Samo kovertirane ponude, donijete i stavljene u posebnu kutiju, koja se nalazi u holu zgrade CBCG, biće obrađene u postupku aukcije – saopšteno je iz CBCG.

Rok dospjeća zapisa, koji će biti emitovani u utorak, je 182 dana, odnosno 26. februar naredne godine.

U ovoj godini održano je pet aukcija državnih zapisa čiji je rok dospjeća 182 dana.

Državni zapisi predstavljaju diskontovane kratkoročne hartije od vrijednosti koje Centralna banka prodaje u ime Ministarstva finansija, u cilju održavanja tekuće likvidnosti budžeta. Ministarstvo finansija obavezno je da na dan dospijeća isplati obaveze po emitovanim državnim zapisima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik